Werken en leren


Denk je na om een opleiding in de zorg te gaan volgen? Dat kan bij tante! Via tanteLouise kan je de BBL opleiding tot Verzorgende IG of Verpleegkundige gaan volgen. Volg je de opleiding al en wil jij overstappen van werkgever of van BOL naar BBL? Ook dat kan! Lees hieronder snel verder hoe...

 

 

Werken en leren: beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

 

Een opleiding gaan volgen in de zorg brengt voor jou een switch mee. Weer de schoolbanken in, 's avonds nog even een verslag schrijven, morgen een vroege dienst en overmorgen tijdens de avonddienst staat een examen gepland. De invulling van je dagen is heel wisselend. Maar weet je eigenlijk al welke opleiding het beste bij jou past? Verzorgende IG of Verpleegkundige? Waar wil jij jezelf in ontwikkelen en welke functie past daar nu het beste bij? We vertellen je het hieronder

Wat is eigenlijk het verschil? 

Als Verzorgende IG leer je hoe je bewoners begeleidt, verzorgt en verpleegt. De basiszorg bestaat uit dagelijks terugkerende behoeftes van onze bewoners, denk daarbij het wassen en douchen, hulp bij het aan- en uitkleden, naar de wc gaan of verzorging van de huid. Je leert de verschillende ziektebeelden herkennen, daarbij kan je denken aan gedragskenmerken die passen bij de ziektebeelden van dementie (psychogeriatrie) of lichamelijke klachten (somatiek). Je ontdekt hoe je het beste een bewoner kan benaderen en welke zorg je het beste toe kunt passen. Ook leer je hoe je de zelfredzaamheid kan stimuleren bij de verschillende ziektebeelden van onze bewoners. Je coördineert de zorg, signaleert aan de hand van jouw kennis veranderingen en leert daardoor jouw doorzettingsvermogen, empathie en besluitvaardigheid goed in te zetten.

Als Verpleegkundige doe je in de basis hetzelfde als een Verzorgende IG, namelijk het begeleiden, verzorgen en verplegen van onze bewoners. Maar als Verpleegkundige pak je het nog net een stapje verder aan. Je bent verantwoordelijk voor een aantal extra verpleegtechnische handelingen en verdiept je in de verschillende ziektebeelden. Maar dat is niet het enige. Als Verpleegkundige leer je om overstijgend te kijken en denken door een helicopterview te pakken. Jij stimuleert en begeleidt collega’s binnen jouw team en geeft voorlichting, instructies en advies aan zowel je collega’s als cliënten. Zorg verleen jij door out of the box te denken. Als Verpleegkundige leer je de zorgverlening te coördineren en observeren, te signaleren en daarop te anticiperen. Als verpleegkundige word jij uitgedaagd om jouw verantwoordelijkheid te nemen en te dragen.  

Weet jij al welk opleiding je wilt volgen? Solliciteer dan op deze vacature: BBL opleiding Verzorgende IG of Verpleegkundige. 

Doorstromen vanuit zorgfunctie
Ben je Verzorgende IG en wil jij doorstuderen om Verpleegkundige te worden? Dat kan! Je opleiding duurt gemiddeld 2 jaar, afhankelijk van de opleider. De arbeidsvoorwaarden stemmen we samen af. Hoe de opleiding eruit ziet vind je hier: Verkorte verpleegkundige opleiding voor doorstromende Verzorgende IG'ers

Overstappen BOL of BBL organisatie
Volg je momenteel een BOL opleiding Verzorgende IG of Verpleegkundige en merk je dat je op je stage het meeste leert? Dan is het mogelijk om over te stappen naar een BBL opleiding. Indien mogelijk blijf je op dezelfde school en stap je over naar de BBL klas. Zo mis je niks en blijf je werken met dezelfde lessystemen. Wil je toch overstappen naar een andere opleider? Dat kan uiteraard ook. Loop je al stage bij tanteLouise? Houdt er dan rekening mee dat je niet blijft op je stageplaats, maar je aan de slag gaat op een andere leerwerkplek. Dit doen we om jouw werkervaring zo breed mogelijk te maken! 

Werk je momenteel bij een andere zorgorganisatie en wil jij overstappen naar BBL werkplek bij tanteLouise? Ook dat kan! Samen met een praktijkopleider ga je in gesprek over de overstap, jouw leerdoelen en kijken we welke locatie en doelgroep er het beste bij past. Indien het mogelijk is blijf je bij dezelfde opleider in dezelfde klas, tenzij je graag wilt overstappen. En geen zorgen: tante neemt je studiekosten over! 

Solliciteren kan via de volgende link: Overstappen BOL of BBL - 2023 / 2024

De opleiding

Hoe zit dat nu met school? In de praktijk ga je meteen aan de slag. Je wordt onderdeel van het team en bent meteen werknemer van tanteLouise.

  • Op de werkvloer werk je 24, 28 of 32 uur en daarnaast heb je 1 of 2 dagen in de week les. Tante compenseert een gedeelte van jouw lesdag en uiteraard hoef jij niet na te denken over de kosten. Dat regelt tante! 
  • De opleiding duurt drie jaar als verzorgende IG en verpleegkundige (Let op! De verpleegkundige opleiding op Scalda duurt 4 jaar), waarbij jij elk schooljaar wisselt van locatie en doelgroep. Want tanteLouise zou tanteLouise niet zijn als wij het per locatie net even wat anders aanpakken. Iedere locatie zijn eigen sfeer, visie en leerklimaat. Zo is jouw schooltas na drie jaar extra goed gevuld met verschillende ervaringen en kennis!
  • De studie kan je volgen op het Curio in Roosendaal of op Scalda in Goes. Tijdens je studie kan je rekening houden met gemiddeld 8 uur per week studiebelasting. Handig om alvast rekening mee te houden! Naast de reguliere lesstof (denk aan anatomie of verpleegtechnisch handelen) besteedt tanteLouise ook extra aandacht aan thema’s als psychogeriatrische zorg, palliatieve zorg en geriatrische revalidatiezorg. Ook komen onze innovaties voorbij: denk aan een heupairbag die botbreuken bij een val voorkomt en een bedsensor die we onder het matras leggen, waarmee je iemands ligpatroon kunt zien.

Hoe kun je reageren?

Tante wilt graag weten wie je bent, waar jij energie van krijgt en wat maakt dat dit het moment voor jou is om Verzorgende IG of Verpleegkundige te worden! Deze vragen stellen we je bij het invullen van het SollicitatieformulierVergeet niet je CV toe te voegen en mocht je ze bij de hand hebben: ook je diploma's! We streven ernaar om je binnen 2 weken te laten weten of je bent uitgenodigd voor een gesprek met 2 praktijkopleiders. Dat klinkt spannend, maar dat valt reuze mee. Bij tante kun je gewoon jezelf zijn, sterker nog, we willen dat je jezelf blijft! Voor tante hoef je niet alle trucs uit de kast te halen, wij willen jou graag leren kennen. Precies zoals je bent! En onthoud: gezonde spanning is altijd goed! Nieuwsgierig wat er daarna gebeurt? We nodigen je uit om eens een dienstje mee te draaien en we checken nog je referenties. Alles positief? Dan wordt jij Leerling Verzorgende IG of Verpleegkundige! Dat gaat snel hè?

Nog een keertje alle BBL opleiding vacatures op een rijtje: 

Heb je nog vragen?

Het kan natuurlijk zijn dat je ergens nog nieuwsgierig naar bent, stel ons gerust al je vragen. Graag zelfs! Bel, mail of stuur ons een Whatsapp (net zo makkelijk). Wij zijn bereikbaar via:

  • Roxanne van Henne (Medewerker HR): 06-12774660 
  • Denise Verbaarendse (Recruiter): 06-57874504 
  • Algemene telefoonnummer HR: 0164-713370 (keuzemenu 3)
  • Emailadres: WerkenBij@tanteLouise.nl 

 

TanteLouise
Boerenverdriet 18
4613 AK Bergen op Zoom

WerkenBij@tantelouise.nl
0164 713300

RSIN 8073.86.583
 


© tanteLouise